Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vitt och svart

gråkall våt luft
andas jag in
med varje andetag
varje dag
travar jag på
över lervåt mark
under gråkall
molnig himmel

men vått, grått och kallt
är inte allt
inget liv kan vara bara svart
eller hur?

Jag ser in i det grå
men ser längre än så
vidare nu, längre ut
där gräset har växt i långa tuvor...
barnlik förundran griper mig
och jag sätter mig på huk
och ser på varje strå
som har pudrats över
med en vit huva av snö

och när jag lyfter blicken mot träden
kan jag se på alla kala grenar
vilar tunna täcken
av pudersnö!

Tänk ändå
att av all snö som föll i natt
blev något kvar!

Kviddeviddevittvitt
kvittrar vissa små fåglar
visst - nog ser de
detsamma som jag

måsarna som skriar
och skatorna som kraxar
känner säkert att det lättar
att söka föda
när det bjuds
på många små glimtar av ljus

mitt i det kallaste grå
kan vi se
många små glimmer
biljoner
små gnistrande flingor
i vitaste vitt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-21 20:43



Bookmark and Share


  Niliboy
Du är en duktig diktare! Bland de allra bästa här på forumet, jag måste bara säga det! Å så har du den vackraste signaturen!
Från
En som roas försöker och inspireras!
2018-03-18

    Lena Söderkvist VIP
Våren finns där, inte minst inuti diktens författare. Värmande!
2018-01-28

  Linda CH VIP
Upplyftande och färgstarkt.
2018-01-27

  Lovisa Lindbom
Fin rytm, man vaggas in i en känsla av trygghet och förundran över naturen och dess gång. Vinterns skönhet. Men samtidigt dess gråhet. Fint!
2018-01-23

  ULJO
Guldpoesi
2018-01-23

    Dan Myrbeck
Ja - mitt i det gråaste grått
finns det vitaste vitt!
2018-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Du har en förmåga att se och glädjas åt det som sker i din närhet!
Fantastisk gåva som många saknar.
2018-01-22

  Goraxy 89 Orion VIP
JA, säger jag - Dessa små glimtar av ljus som är så värdefulla i vår frusna Vinter !

Gillar !
2018-01-22

    ej medlem längre
Så vackert du skriver om de små guldkornen i livet.
2018-01-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om livets återkomst med små vårtecken i snöflingedans.
2018-01-22

  aol
Så fin betraktelse du gör av naturen som står där snöprydd, mycket berörande nära skriftat,
2018-01-22

  Fulbergarn
snön är vacker
2018-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP