Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

Många nära och kära,
vi inte längre hos oss har,
men minnena - de finns kvar:

Mammas pannbiff med lök,
måsen som dök.

Kaffetåren i bersån,
glass med sylt, grädde och rån.

Morfar kommer på besök,
vårens första gök.

Promenad längs ån,
trä smultron på strån.

Många nära och kära,
vi inte längre hos oss har,
men minnena - de finns kvar.




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 636 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2018-01-22 14:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Vemodsvackert och ömsint skaldat!
2018-04-02

  KattenKin VIP
Sött och sant med en nypa humor - jättefint bundet.
2018-02-23

  Maj-Lis VIP
Vemodiga dessa rader
2018-02-01

    Lena Söderkvist VIP
Visst är det så.
2018-01-28

  ResenärGenomLivet VIP
Saknaden kommer nog alltid att finnas, men vi sparar på de fina minnena vi har kvar tycker jag...berörande och fint skrivet...
2018-01-25

  Fem hjärtan VIP
Skönt att minnena finns kvar ändå.. Fint diktat!
2018-01-25

    Dan Myrbeck
Stort tack för
fin respons!
2018-01-24

  limerick VIP
Visst skall vi ta var på dagen och försöka leva i nuet men fina minnen, som du här beskriver så kärleksfullt, är guld värda.
2018-01-24

  soligajag_1 VIP
Underbara minnen som berikar oss
På många sätt!
Njuter och blundar !
2018-01-23

  Gunnel Eriksson VIP
Härliga exempel ur livet.
2018-01-23

  ULJO
Så fint du förmedlar minnen
2018-01-23

    ej medlem längre
Fint rimmad dikt om minnen som lever kvar!
2018-01-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om minnen, som gläder.
2018-01-22

  Blomma-Stjärna VIP
vi följer med tiden och dör slutligen - det är det vemodiga - men minnena är kvar - fenomenalt nog
(för oss äldre finns en viss rädsla att de ska raderas bort ut huvudet, hahaha)

Fin dikt - gillar!
2018-01-22

  Bibbi VIP
"Jag minns den ljuva tiden. Jag minns den som igår".
Anna-Maria Lenngren
2018-01-22

  Per Drysén
De ljuvliga minnen av glädje gör att de kära ändå finns kvar
2018-01-22

  Marita Ohlquist VIP
Skimrande pärlor på minnets gyllene tråd!
2018-01-22

    ej medlem längre
Fint hyllning till nära och kära som gått vidare..
2018-01-22

  Ingrid Trolle
Fina minnen
att glädjas åt
2018-01-22

  M.Eta
Fint, det är på minnen vi lever vidare.
2018-01-22

    ej medlem längre
Vemodigt och mycket vackert klingar dina ord.
2018-01-22

  Judas Ekholm VIP
Tjusigt! Fin rytm och vackert innehåll.
2018-01-22

  Anya VIP
Tycker särskilt om de fina exemplen som radas upp som ett pärlhalsband. Tur att vi har minnen.
2018-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck