Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade syster

Syster, min älskade syster
Hur mycket av världen håller du ihop?
Marken behöver dina stadiga fötter
Och din starka tystnad
Mer än vad himlen gör, mer än luften

Syster, min kära syster
Hur många ensamma hjärtan har hört din röst i sina slag?
Din kärlek är dyr
Men så skör
Den går sönder
Sedlar brinner så lätt

Syster, min syster
Hur mycket har du härdat ut?
Dina läppar är nya
De är inte vana vid smaken av klagan
Men dina öron
Hör längtan på omöjliga frekvenser

Syster, min kära syster
Hur många berg har du bestigit?
Hur mycket packning har du burit på färden?
Alltid en hand på berget
och den andra fri, redo
Hur mycket av världen håller du ihop?
I tystnad
I skuggan från ett hörn

Hela världen, älskade, kära syster.
Allt.
Låt oss vända varandras ansikten
Ut ur skuggan
Bort från hörnet




Fri vers av Elin Jakobsson
Läst 533 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-01-22 17:29



Bookmark and Share


  Hjördis Krovotskij
Stark och vacker text. Önskar alla systrar lättare bagage och stadiga fötter på jorden. Världens tyngd är ej vår att bära. Tack!
2018-07-12

  petter rost
"Men dina öron
Hör längtan på omöjliga frekvenser"...

- bara ett exempel på din särdeles förmåga att formulera fram detaljer som annars kunde passerat omärkta.
Jag har ännu inte läst så mycket av dina poesi, men jag har redan blivit särskilt fäst vid dina dikter om Systerskapet - så inkännande, starka och viktiga i sina ord och i sin välskrivna form.
2018-03-10

  Hopplös själ
Är säkert ute och cyklar men för mig känns det som den beskriver något tragiskt som hänt!

Som att systern råkat ut för något eller utsätter sig för något men är älskad ändå!

Spännande att man kan läsa saker på så otroligt många sätt!
2018-03-09

  Marita Ohlquist VIP
En ömsint och kärleksfull text om syskonkärlek!
2018-01-26

    ej medlem längre
bravo!
2018-01-24

  Prepilog
Så vacker, säger så mycket genom dessa "få" ord!
2018-01-24

    ej medlem längre
Jag kan uppleva en gränslös syskonkärlek i de älskvärda textraderna.
2018-01-23

  Solstrale VIP
Väldigt medveten och full av mod och vemod! Bravissimo!
2018-01-23

  Annie b'larsson VIP
Det näst sista stycket osv.
2018-01-22

  Annie b'larsson VIP
Väldigt bra. Det sista stycket plus kanske också det sista, skulle kunna utgöra en enda dikt. En stark dikt om kvinnor och systerskap.
2018-01-22

  Nils-Robert
Fin vördsam dikt.
2018-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Elin Jakobsson
Elin Jakobsson