Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänk själv

tänk själv
människor stöts ut

"fel" stam
"fel" plats och tid
"fel" diagnos

vad säger namn, kön, personnummer,
religion, hudfärg, nationalitet
om människan
om minnen
längtan och känsla av ansvar
om upplevandet av att vara vid liv?

faktum och makt och ingen barmhärtighet
vad säger det oss?

i dina innersta drömmar
i din ensamhets inre rena rum
är du förenad med allt
där
i skenet av livets ljus
finner du mod
till varje ord
i din livsbok

makten att skriva
ger dig insikt
och klarhet

och frihet
fantasi
och ömhet

var lugn
min själ och vet

varken i himmelen eller på jorden
kan du finna en absolut gräns!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-22 21:02



Bookmark and Share


  aol
En tankeväckande stark text,
2018-01-29

    Lena Söderkvist VIP
Väl formulerat och sant.
2018-01-28

  Salvation Pepper
"fel" stam
"fel" plats och tid
"fel" diagnos

Ja, människan är då inte felfri.
2018-01-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Dina tänkvärda ord, med stort och vackert innehåll, borde läsas av alla.
2018-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!

Tillsammans med andra blir vi mer än bara oss själva, en del av något större!
2018-01-23

    ej medlem längre
Som ett manifest för mänskligheten och personlighetens rätt att få vara sig själv.
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP