Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOM VANLIGT...

De där två orden. Min morbror körde ofta med dem. Det gör han kanske fortfarande.

"Som vanligt" var far som cyklade hem från jobbet och, som han sade, "bettade" knäckebröd i filmjölken.

Det var att det alltid stod en skinande, välskött Ford på min morfars gård.

Och att varje påsk besökte vi mina farföräldrar i Boxholm, Östergötland.

Som vanligt. Uttrycket har blivit dyrbart för mig. Så kan det bli när kroppen inte längre fungerar som vanligt. Längtan tillbaka till (och fram till) "som vanligt" gör sig gällande.

Gode Gud, låt kroppens funktioner återgå till att fungera som vanligt!

Det finns något vardagstryggt, helylle och slitstarkt i "som vanligt". Det håller att bygga på, att luta sig mot, att ta avstamp från.

Reser jag någonstans - vilket jag sällan gör numera - finner jag att visst, omväxling förnöjer. Men förr eller senare kommer jag på mig själv med att längta hem till "som vanligt". Tre promenader, besök på biblioteket, bussresor - allt det där som hör till.

Ja, och så skriver jag ju. Som vanligt.

 

LARZ GUSTAFSSON 23/1 2018




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 338 gånger
Publicerad 2018-01-23 18:45



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Som vanligt -
så bra att du kan skriva -
som vanligt.
Så som du gör nu.
Förr var det något annat som var ditt "som vanligt".
Bra att du kan minnas och fint beskriva det med stor värme.
2018-01-27

  Kaptenlöjtnant
Tung text. ambisjöst
2018-01-24

  Måna N. Berger
Till sist blir det just det man varje dag hoppas på, att det ska få fortsätta vara "som vanligt" även i morgon.
Mycket viktig och bra, livsklok text!
2018-01-23

  Kungskobran VIP
Det är vanligt att vara vanlig
att vara ovanlig är inte vanligt
2018-01-23

  Mija Åhlander
Bra text! "Som vanligt" kan rätt som det är vara bland det dyrbaraste och mest efterlängtade uttryck man har.
2018-01-23

  objekt3
Absolut. Urfint
2018-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP