Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni tror att ni äger uret

 

Ni äger inte city och nöjespalats
Ni kan inte gapa till äldre
att vi ska veta vår plats
Åldern är inget hinder
i nöjeskulturen
Ni har ingen rätt
att sätta siffror som 
spärr i censuren

 

Att bli äldre
Livet tar ej slut
Ni äger inte gatan
Kan ej förbjuda
oss att gå ut
Plus 40 har rätt
att få roa sig
och dansa och
ni yngre äger ej
krogen eller modet
och att få se ut hur man vill
I ålder av äldre
och med mognad i åren
står livet liksom inte still

 

Ni tror att ni äger uret
när timmen är sen
Livet är ej blott
er arena
Ni äger inte scen
Ni höjer ögonbryn
och ordar ålderschism
Synar en upp och ner
och inbillar er
att er åsikt
skulle vara 
någon slags absolutism

 

Det syns tydligt
hur förvirrat fega ni är
som sk rebeller
Ni vill styra och ställa
sätta ribban 
för åldersokej
men ändå följsamt
rattar ni in er i ledet
och ensamt tystnar käften
om ålderskomplex
och sifferlagar
som är ämnet som ni
om ofta på oss skäller

 

Ni har ingen förbehållsrätt
att knuffa undan ålder
Livet efter 40+
handlar om att leva,
inte att se ut och bete sig
efter normer i en slags
regelboksfolder

 

Ni har fel i ert synsätt
och äldre har rätt att få
vara fulla av energi
Era snea ögon av vår
mognadsstatus
och livserfarenhet,
ger er rädsla
inför vår livseufori

 

Det finns ej åldersbestämda
lagar, som talar om
vad som är åldersrätt
Era yngre ögon
och sinnen
är förvirrade
på alla sätt

 

Bild: Privat (föreställer mig)

 _____________________________________

Tidigare publicerad 2016-11-17 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valkyria-Fatale
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-23 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valkyria-Fatale
Valkyria-Fatale