Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens skuta

Nu faller tårarnas blad
som löv genom natten
där skriver vinden brev
lika klara som vatten

De skrivs med harmoni
med kärlek som roder
där lyser frihetskampen
för syster och broder

Nu lyser månens strimma
genom skorsten och ruta
vid horisontens rand
blinkar kärlekens skuta

En tavla på en vägg
lika vacker som livet
visar kärlekens språk
lika tänkvärt som givet

Nu vaknar våren till liv
och vintern går i dvala
nu kvittrar fåglars sång
och friheten vill tala

Där som kärleken bor
söker lyckan sin hamn
vid den olåsta grinden
öppnas frihetens famn

Nu går skutan mot vinden
mot månskenets strand
nu tar kärleken rodret
och styr oss in mot land

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 325 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-09 10:45



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Du skriver med stor känsla och passion!
2019-01-15

  Sommarina VIP
Åh fint. Man vill segla med!
2019-01-14

  DavidM VIP
Ömheten och samhörigheten stämningsfullt invävt med naturen.
2019-01-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kärlekens skuta
efter en så´n
vill alla kuta
ej på något
alls pruta
men gärna
mot dess
reling sig
få luta...

2019-01-10

  Maria Sundelin VIP
Så hoppfull
2019-01-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastisk känslofylld och vacker rimmad dikt i kärlekens namn!
2019-01-09

    ej medlem längre
Skickligt skaldat.
2019-01-09

  M.Eta
Fint skrivet om kärleken.!
2019-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Vacker hyllning till, kärleken!
2019-01-09

  Feliaxel VIP
Kärlekens skuta den vill jag segla med resten av mitt liv
2019-01-09

  Solstrale VIP
Mycket stämningsfullt och fint! :)
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO