Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Réflexions sur les réseaux sociaux. / Reflektioner på sociala medier.


La nuit est longue

La nuit,
j'essaie de dormir,
le sommeil patiente,
malgré tout je suis fatiguée,
étant une créature nocturne,
je me repose,
étudiant les gens sur les réseaux sociaux,
je m'y éloigne,
je vois les provocateurs,
les soûlés,
la mauvaise ambiance,
pourtant ce n'est rien.

Il y a un mauvais côté réveillé chez nous,
surtout sur les réseaux sociaux,
et la nuit n'est même pas finie,
il reste un bon moment,
la nuit est longue et ...

...une dispute inutile commence à nouveau,
et encore une,
suivie par les suivantes.
____________________
Natten,
jag försöker somna,
sömnen väntar,
trots allt är jag trött,
varande en nattens kreatur,
jag vilar mig,
studerande folket på sociala medier,
jag fjärmar mig,
jag ser provokatörerna,
de fulla,
den dåliga stämningen,
ändå så är det inget.

Det finns en dålig sida som väcks hos oss,
särskilt på sociala medier,
och natten har inte ens avslutats,
det återstår en bra stund,
natten är lång och...

...en onödig dispyt börjar på nytt,
och ytterligare en,
följd av andra.




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-25 03:05



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Som varande finlandssvensk måste jag nog säga att facebookssidorna är här dom tråkigaste man kan tänka sig (speciellt med tanke på att flertalet av mina sk vänner är kristna) Alla är snälla och tråkiga, ingen bråkar, provocerar (utom jag) Ingen har något av intresse att komma med bara nonsenstrams om vintersemester, kattvideon, instagram bilder på någon restaurangmat de åt igår, barnens skolbetyg och annat strunt - sen blir dom lessna när man skämtar och provocerar - Helt otroligt !
2018-01-26

  Fulbergarn
ja man ska välja sin strider, hm alkolås på datorer
2018-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm