Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av noll och intet värde





Hon var som en jojo

förväntades uppfylla kraven
av den som höll i snöret

när det inte blev bra

var det hennes fel
aldrig på handen

kastades bort
som en oduglig leksak




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-01-25 12:46



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Att vara kontrollerad och ägd....
Ord som griper tag och berör!

2018-02-03

  Lehva VIP
Stark. Marionettens öde.
2018-01-29

    Peter Söderqvist
En sorgsam betraktelse som väcker känslor.
2018-01-28

  Respons VIP
Koncentrat av en utsatt människoroll. Men känslan av att bli behandlad som ett ting och identifiera sig som ting är olika saker.
2018-01-27

  Magica VIP
Stark text!
2018-01-26

  Eva Helene VIP
Starkt och välskrivet!
2018-01-26

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr känner jag allt för väl igen mig
Kramar
2018-01-26

  Salvation Pepper
Grym liknelse, men sann.
2018-01-26

  Magdalena Eriksson VIP
osviklig finess du har i ditt skrivande! Kram
2018-01-26

  StinaJ VIP
Berörande och sorgligt om ett ojämnlikt förhållande.
2018-01-26

  Fulbergarn
så är det många gånger,
2018-01-26

  walborg
en maktrelation
2018-01-25

  Olof Lagerhorn VIP
En originell bild som skickligt speglar en ojämlik och orättfärdig relation.
2018-01-25

  DavidM VIP
Bortkastade leksaker känns i hjärtat.
2018-01-25

  Linda CH VIP
Tänkvärt och sorgligt.
2018-01-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Tyvärr en värld för många. Bra skrivet!
2018-01-25

  M.Eta
Känner igen situationen från en del som lättar på sitt hjärta. att vara människa är inte alltid lätt man kan inte vara alla till lags. bra skrivet!
2018-01-25

  ULJO
Många har det så tyvärr. Ingenting duger och ansvaret får fel fokus.
2018-01-25

  Niliboy
Ja, det finns nog förhållanden som inte är jämlika å man behandlas som en leksak! Det är betydligt bättre att bygga förhållandet på tro!
2018-01-25

    ej medlem längre
Ett oförtjänt öde av någon som bara vill vara till lags och bli respekterad för den hon är.
2018-01-25

  Öknens Ros VIP
Att behandla någon så illa är skamligt, att ställa orimliga krav är förkastligt.
2018-01-25

    ej medlem längre
Tänkvärd text om att behandla människor med värde. För alla leksaker har ett värde och är så mycket mer än en del av någon annan. Om hon var en leksak var det för att handen inte hade förmågan eller viljan att se mer än så.
2018-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP