Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grodan äter på daghärbärget

här har dom verkligen god och vällagad mat
själen mjuknar av lukten av korv och potatis
han tycker sig få en glimt av ett bättre liv

visst går det att njuta av lukten av korv och potatis
aromer som påminner om hur livet ska vara
men sedan gäller det ändå att glömma maten
liksom det gäller att glömma Bob Dylans texter

en vers från i morse av Mästaren mal i hans huvud
den har fastnat i hans fylla och lever sitt eget liv
" it´s another hard luck story that you´re gonna hear"
Bob Dylan sjunger mekaniskt i Grodans huvud

det kommer in ett gäng från Anonyma Narkomaner
en kvinna berättar att hon varit drogfri ett år
och Grodan lyssnar fast han inte vill lyssna
det bästa sättet är att inte alls höra
att stänga av allt är det bästa sättet han vet

men hans ögon söker och alla ser hur han längtar
någon gång varje dag drömmer han om att vara clean
Grodan snörvlar och två tårar faller ner på hans tallrik
han torkar ögonen med baksidan av sin hand

han ser ut som en liten pojke som någon har skrämt
ingen knarkare är hopplös, vem som helst kan bli frisk

en sliten kvinna har upptäckt att han gråter
och hon ropar till alla att "Grodan kan också bli drogfri"
han känner att han vill ropa tillbaka "det kan jag"

men han gör det inte för att det har hänt för mycket
han orkar bara inte fejsa mer strul, han står inte ut

han minns när Farbror Blå kom och skjutsade honom till torken
efteråt var han nykter och drogfri i två hela år
men när han fick det där jobbet så ställde han till det igen
han fick sparken till slut och kallades vidriga alkis

på behandlingen kallade dom honom för Rigor Mortes
för att sista fyllan ledde till ett långt hjärtstopp.
och smärtan skar som knivar när han vaknade upp

det gick som det gick och nu sitter han vid Resecentrum
det tisslas och tasslas bland mumlande och morrande figurer
och psykopaten Blueeyes går runt här och muckar gräl
alla vet att nu är det tjack i omlopp vid stationen

på sätt och vis håller han med om att hans ansikte liknar en groda
han kallas Grodan och har sitt eget sätt att härda ut
han stänger av allt och tänker på Bob Dylans texter






Bunden vers (Blankvers) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-25 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman