Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudkudden

En kudde av dun
så mjuk och go
formar ett avtryck
av en kind i ro

Den vill bli kramad
och vara din vän
känslorna har den
säkert på känn

En kudde kan trösta
och lindra tårar
tar hand om din ängslan
när andra dig sårar

Kanske är den fuktig
av tåren som rann
då din älskade sa
vi passar ej varann

En kudde är en vän
med sitt mjuka var
när alla andra sviker
finns din kudde kvar

En vän att ta med
vart du än bor
din kudde vet mer
än du någonsin tror

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 481 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-02-14 11:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, i brist på annat så kan man ju ta till kudden...kul dikt...
2018-02-17

  Solstrale VIP
Tummen upp!
2018-02-15

  Stanley Rydell
"din kudde vet mer
än du någonsin tror"

Subliminalt! eller: det omedvetna har alltid rätt!
2018-02-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin hyllningsvers till kudden, denna trösterika och viktiga tingest, som vi alla behöver.
2018-02-14

  Jan Johansson
Den är jättefint skriven
2018-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
tycker mycket om hyllningsdikten till Huvudkudden!!
2018-02-14

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om en kudde med stor betydelse.
2018-02-14

    ej medlem längre
En riktig snuttekudde, kramvänlig och trofast. En härlig text att njuta av.
2018-02-14

  överlevaren VIP
Bra skildrat!
2018-02-14

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbart skaldat! Som alltid dina rim och rytm texter berör...
2018-02-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Och många vet
var de sin bästa
har, bredvid vännens
ligger den alltid kvar...
Om de är par...
Den saken är klar...
Din text så rar!
2018-02-14

    ej medlem längre
Vänner kan se så olika ut...men alla är värdefulla och viktiga.
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO