Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
25.01.2018 torsdag. Min barndoms stora minne.


Nomad

 

Vi knyter våra vackra strofer för vandring över obanad väglöst land, till att möta makterna kring de karga bergssidorna som välver sig i den tunna luften över oskyddad öppen sjö.

Där vid isbarriärerna strävar vajorna i mygglösa höga marker. Vi tänder vår tjärstubbe i skrevorna till vindens hymn och kryper nästan lodrätt till kalvland. För att mjölka.

I snåren till Nieras spirar våren som fångas till dekokten, vår längtan. I stormens gny och vrål kastar vi ner kåtan till en vindbarriär. Där i skrevan i ett sargat och förstört land.

Vårt sommarviste.

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-25 18:19



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Ditt sätt att beskriva och hantera orden är underbart.
2018-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP