Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soltårar

 

   

    ~~.~~

 

 

Kastanjen...

står kal med svarta spetsknoppar...

ebenholtzraketer emot gråa skyn

molominlindade händer håller
dess svaga lyktor

att tända hoppets fanor
i mörkret över byn


Älskling...

du går där under fingrars spretiga svall...
det svaga ljuset glöder i din pupill

ropar med ohörbar röst i mörkret

längtar längtar
efter att få finnas till


Trädets...

svarta solsav droppar ner gror...
födslomärken på din kind

sorgmantelsvingar på slutna ögonlock
öppnar ljusets reglade fågelgrind


Slagskuggan...

sträcker sina svarta vingar
mot solgud gömd i fjärran sky

genom dimman anden viskar
om en morgon evigt ny

att vila på i rosenbo...

så var ej för skuggans
mörker rädd...


Fågelbarn...


vila trygg


i intets famnande


gemensamma

 

bädd...

 

 

~~.~~

 

 

 

© Bo Himmelsbåge

 

 

Egen bild, © Bo Himmelsbåge: "Hästkastanj",  
Januari 2018, vid krogen Spisen, Förslöv, Skåne.




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 856 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-01-29 00:01



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart skaldat! Du har ett öga för detaljer och ord som följer med in som de vore ens barn, man vill bara ta dem med hem... :) bokmärker därför
2018-02-12

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbar text där längtan och hoppet flätas samman! Mycket vackert!
2018-02-09

  Anya VIP
Vackert om detta fågelbarn. Faller särskilt för:
"längtar längtar
efter att få finnas till"

Jaa är det inte det som är livets kärna. Mycket fint ordat.
2018-02-08

  Palett
Fin text i väntan på ljusets och vårens återkomst.
2018-02-05

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...skönt att kunna vila tryggt...
2018-02-04

  Linda CH VIP
Fantastiskt fin!
2018-02-04

  Fem hjärtan VIP
Väntan och längtan efter ljuset och spirande vårkänslor.. Så vackert!
2018-02-03

  Eva Helene VIP
Vilken vacker och magisk komposition detta! Ord, bild och musik i skön samklang. Snart ska det dagas och hoppet tändas med ljusets återkomst.
2018-01-30

  Niliboy
Fint å fyndigt!
2018-01-30

  Stanley Rydell
Du skriver vackert fram ljuset ur skuggan. Väl fungerande kontrastverkan.
2018-01-30

    ej medlem längre
Ödesmättad stämning under vintermörka skyar i väntan på ljuset som strålar bortom evighetens gränser.
2018-01-30

  Chawa VIP
En fantasieggande mycket vacker skapelse fylld av längtan och förväntan som jag tackar varmt för. Stunden innan, den jäsande saven höljd och lindad i molom. Snart mycket snart stiger magiska soltårar i knopp, liv och grönska! Fin och talande bild också!
2018-01-29

  Jan Widströmer VIP
Fantastiskt på flera sätt, och Cecilia Bartoli är ju enastående!
2018-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge