Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människovärde

Ingen våg
ingen vikt
i världen
väger emot
tyngden
i ordet
människovärde

som faller handlöst
genom markens
jordskorpa
förenas med
den heta magman
i jordens
innandöme

människovärde

medan ordets innehåll
målar i egensinne
utan pensel
alla landskap
klarare

förankrade i en
påtaglighet
som öppnar
alla portar
till den bakom
liggande
absoluta meningen
med osynliga
bergfasta rötter
ner i underjordens
blodflöde

strålar fritt genom
alla landskapens
färger karaktärer
olikheter nyanser
i en uppmaning

stå klar
stå tydlig




Fri vers av Petter Wingren
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-26 06:50



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
"medan ordets innehåll
målar i egensinne
utan pensel
alla landskap
klarare"
Människovärdets oegennyttiga egensinne! - ett egenvärde, absolut!


2018-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren