Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettiotre från GråGrön 1974


EN SPINDEL

en spindel springer snabbt över marken
försvinner in i gräset
den är på jakt
efter något ätbart
ett litet lättsmält djur
en insekt med vingar
en nervös fluga
som satt sig ned att vila
en snabbkilande myra
eller några välsmakande myrpuppor

alltid finns det något att äta
något att bedöva med sitt gift
och suga i sig
sedan ligga och dåsa på ett mörkt ställe
smälta maten i sitt bo




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 07:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP