Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettiofyra från GråGrön 1974


I SKOGEN

grönt gräs under fötterna
en fågel i skogen utan röst
ensam vandrar en skalbagge
en myrstack invid en trädstam
myror släpar på sitt byte
en fet mask och några barr

det luktar räv
en räv gick förbi här nyss

grodorna sjunger sina serenader
i en liten sjö ett vattenhål

se upp trampa inte på skogssniglarna
svarta och oljeglänsande

en liten harpalt eller kaninunge
kryper över skogsvägen

en stor kraftig mörk hare
skuttar ibland buskarna

dagen blir till skymning
snart sover skogen sin oroliga sömn
en ny morgon skall komma
en ny dag




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 08:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP