Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettiofem från GråGrön 1974


DET ÄR SÅ TORRT OCH VARMT I SKOGEN

Skuggan faller likt blå dunster
En kråka hackar fram genom torr luft
Solens sken är som en oas i grönt mörker
Skogens ögon är fulla med spindelväv
En vildkatt jamar någonstans
Hägern cirklar över sitt bo i trädtopparna
Höken virvlar snabbt genom luften
Vinden river hål i kvällsmolnen
Himlen färgas röd och gul vid horisonten
Skogen brinner långt borta
Gräset som borde vara grönt är gult och torrt
Spår invid vägkanten där någon tycks ha gått
Barfota steg längs en dammig väg

Det har inte regnat på flera dagar
Kanske inte på ett par veckor
Inget vatten finns i den uttorkade bäcken
Kärrets grodor kväker varmt
Hasselns nötter har torkat in
Det blir inga nötter til hösten

Inga bilar kör i denna del av skogen
Här färdas bara enstaka människor
Ibland en ensam cyklist

Det är så pressande tyst i skogen

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP