Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min lyckas samarkand

Min spegel är mitt hav
med krusningar mot land
Så lockande det smeker
var sten vid havets rand

Att bara simma ut
mot skönhetens bris
Vara ett i alltet
det blir min devis

Att höra fiskebåten
från hamnen lägga ut
Då tidig morgon nalkas
en dimridå tar slut

Måsarna som skränar
de lämnar sin visit
Om än de skulle störa
i huvudet blir det nit

Nej fram för tång och vass
som vajar fritt i vinden
Där böljan står i gungning
och skummet smeker kinden

Att sitta på en klipphäll
och bra titta på
Infernot som kan bildas
då oväder vi få

Min havsbris jag älskar
sen barndomstidens dar
Ett arv som jag har kvar
från både mor och far

Jag kan ej släppa taget
fast åren de har gått
Det präglat har mitt sinne
som jag nu har förstått

Min spegel är mitt hav
med krusning som syns vit
Det bor så djupt inom mig
var dag jag vänder dit

Så lockande det smeker
var sten vid havets rand
Kanske att det är
min lyckas Samarkand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 420 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-03-20 06:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jätte fint skrivit!
2019-03-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert diktat! Finstämd med lite vemod
2019-03-21

  Maj-Lis VIP
Vackert , men även vemodigt
2019-03-20

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text, varav hjärtat är fullt, skriver pennan!
2019-03-20

  Solstrale VIP
Synnerligen bedårande och finstämt!
2019-03-20

  Feliaxel VIP
Fina rader om det älskade havet
2019-03-20

  Kungskobran VIP
Utan havet skulle jag förgås
det är där som lyckan nås
att få segla mot horisonten
möta den mörka åskfronten
att segla mot soluppgången
det gör min fången
i havets oändlighet
det är det bästa jag vet
2019-03-20

  Maria Sundelin VIP
Sommarkänsla
2019-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO