Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettiosju från GråGrön 1974


DET VAR NATT OCH JAG SATT I SKOGEN

jag satt ensam i den gamla skogen
med mitt skrivblock
och skrev dikter för träden
jag satt där på en mossig sten
med mina ben
på en gammal stock

blommor doftade i skogen
myggor svärmade i skogen
fåglar kvittrade i skogen
men allt var ändå så väntande
i skogen

jag skrev och skrev
tills pennan blev
nästan alldeles skev
av handsvett
och nagelfett

jag skrev tills handen domnade
och hela skogen somnade

och natten vaknade
och ingen saknade
den varma dagen

natten var sval
och nattdjuren lekte
nattvinden smekte
min bleka kind

jag tog mitt skrivblock
under armen

det var mörkt
jag kunde inte skriva mer
man kan inget skriva
när man inget ser
och jag hade inget ljus
och det fanns inget hus
i närheten

det var natt




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP