Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt nummer trettioåtta från GråGrön 1974


GRYNINGSBLOMSTER

Långsamt, trevande
slog ut i den fortsättande gryningen.

Röd blomma
och grön stjälk.
Den vackra i gryningen,
som en stjärna.
Ett stjärnblomster
i gryningen.

Väntans blomma
förkunnar den annalkande dagen
Hälsar solens strålar välkomna
på morgonen.
Slår ihop sina blomkalkar
och viker in sina blad
när solen väl kommit upp
på himlen.

Sover hela dagen.
Är vaken blott mellan dag och natt,
just mellan dessa, i gryningen.




Bunden vers av Algotezza VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 15:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP