Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
besvärjelse


cancer

”Jag är rädd för kniven. För skalpellerna”, sa min hustru. ”För att de skall skära i mig. Det känns otäckt”.
”Det andra är jag inte rädd för”.
Sa du, min kära.

Sen skar dom i dig och tog bort trefyra decimeter av dina tarmar. Kopplade samman rören igen. Och sydde ihop själva buksnittet på dig.

Efter tre dagar på sjukhuset blev du hämtad av mig. Du kom hem. Trött. Men du repade dig och åtta veckor senare är du åter dig själv. Ditt enastående gry är oförstört trots alla åttio år.

Det var inte den här gången heller det skulle ske. Inte nu.
Inte än.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-26 18:50



Bookmark and Share


    Melona
<3
2018-01-26

    Taly
gry. alla åttio år. - fint! tack för att vi får läsa.
2018-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP