Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen, minnen, och minnen och några minnen till. ( bilden är lånad av google)


Saknad kärlek

Där på andra sidan floden.. är du

 

jag skulle kunna kasta smörgås

till dig på vattnet med en sten

som har ett hemligt

kärleks meddelande till dig

ja!.. på bara fyra studsar.

 

Men du är ändå så långt bortom

att jag hade hunnit att fånga dagen innan 

jag flyr mörkrets hemskheter med händerna

framför mitt ansikte som lyser av skräck.

 

Jag vill ju så innerligt

hålla om dig bara en enda gång till

så hårt så hårt så trygt så trygt

beskydda hålla kvar.

 

Vill att du skall sluta att spöka

i mina dag drömmar

och inte leva djävul i mina tankar

på natten då jag kallsvettig inte

kan sova i en säng som påminner

om en basäng.

 

Jag ser dig överallt

i skylltfönster, när du går över vägen

på en balkong, i hörnet av ett cafe

jag ser din spegelbild

i en grummlig vatten pöl.

 

Blir så arg på mig själv

varför försöker jag att

jaga din skugga

jag vet ju att du varit död

sen ett par år tillbaks.

 

Men du finns där ju..

nånstans

i alla fall i mina drömmar.

 

Och minnena

ja dom

lever ju

för all

tid

.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 682 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-26 19:17



Bookmark and Share


  Magica VIP
Berörande!
2018-02-24

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-02-04

  ULJO
En sann poet du är. Berör i varje stavelse
2018-01-29

    ej medlem längre
Vemod, starka känslor, en förlorad kärlek...
2018-01-28

  lodjuret/seglare VIP
En påse chokladbitar för texten.
2018-01-27

  M.A.J.R
Väldigt skickligt skriftat poesi broder
2018-01-27

  Magica VIP
Starkt dikt, berör
2018-01-26

  aol
Så hjärtslitande starkt fångar du känslan som aldrig dör inom en just såna minnen man bär i sitt hjärta,
2018-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP