Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten skrevs som en slags reflektion efter vår Kultur och demokratiminister- Alice Bah Kuhnkes artikel i Aftonbladet idag-2018-01-27. En mycket viktig artikel, som bör läsas! NOGA


Judehatet borde belysas


Frustration leder ofta nog till aggression

Lätt att veva runt i sina inlärda lösningar


Låta en grupp stå som symbol

För allt negativt


Varför just Judarna har fått bära

Bära så mycket av vår primitiva

Tendens att sällan ta ansvar

För vad vi gjort och gör

Är en gåta jag brottas med




Att ens komma i närheten av förringandet

Är i mitt förmenande

Att visa sin ondska



Att blockera informationen om vad som hänt

Tågen-getton-terrorn är och förblir en allas vår ensak


Det går icke för sig att blunda och bortförklara verkligheten



Så låt oss belysa Judehatet

Låt oss öppna våra ögon



Nästa gång ugnarna bränner människor

Vars brott blott varit att finnas


Se dig i spegeln på väggen där

Ställ dig frågan


Vill jag utrota min granne

Vill jag mörda

Lemlästa

Pina


Eller vill jag känna min vrede

Låta den omhändertas

Inom hjärtat

Låta den vara en naturlig del av varandet

Utan att agera ut


Låta någon annan bära min vånda

Är i mitt förmenande


Att förlora sin själ!!!






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Carl Mikael Fäldt
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-27 11:54



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Tyskarnas barbari gentemot judarna är obeskrivligt smärtsamt att förstå. I krig runtom i världen förekommer grymheter mot olika folkgrupper, det är ofattbart att människan är i stånd till sådant.
2018-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt