Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urgängad

En liten ask
att samla
det väsentliga i

en guldtand
ett snöre
en kapsyl
två torra russin

klockan är
kvart över

ingen räknar med
att det som
nödvändigt
ska hända
faktiskt händer

även du
min vän
tittar bort

illa dold
bakom konsonanter

din vilsna blick
ska långt om länge

finna en ren spegel
att hitta hem i

där alla ord
åter skruvas ner
i sina gängor

en guldtand
ett snöre
en kapsyl
två torra russin




Fri vers av Petter Wingren
Läst 395 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-28 22:12



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Fint skaldat om hemkomst till sig själv. Gillar "... finna en ren spegel att hitta hem i". Barnens bildspråk i början och slutet pekar mot barnet inom sig, hemmetaforen man alltid bär med sig.
2018-01-29

    Lena Söderkvist VIP
Känns litet som en besvärjelse, ungefär som ett "Vänta bara!". Originella rader.
2018-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren