Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan som tog slut

Sagorna är gamla
och har tagit slut
ovisst jag famlar
som aldrig förut

Kysser liten groda
ingen tös finns där
sticker mig på törnen
prinsessan borta är

Äppelbit i halsen
sitter där den ska
lite rädd för vargen
att han mig ska ta

Klättrar uppför stjälken
till ett annat land
jag plockar bara bönor
med min sköra hand

Liten, oh så liten
föds i blomsterknopp
hur jag än försöker
kan jag ej se opp

När festen gått till ända
tappar jag min sko
att någon skulle hitta den
ska ni då inte tro

Då spegeln krackelerat
och inget hopp finns kvar
jag lämnar dessa sagor
blott tomma blad jag har

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 588 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-01-31 15:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog känner man igen sagorna alltid...rolig sammanställning...:-)
2018-02-04

  Salvation Pepper
Nyanser i sagolivet.

2018-02-02

  Blomma-Stjärna VIP
barndomens sagor passerar i en rolig fint rimmad mogen text
- bokmärker!
2018-02-01

  stig wikman
TACK.
För att du ville oss behaga
med denna fina saga.

KRAM FRÅN DALARNA.
2018-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Sagolik lek i sagornas värld, med humor och en snutt allvar. Och bara så trevlig att läsa. Rimmen sitter som en smäck!
2018-02-01

  Solstrale VIP
Du är för bra på att vrida å vända, brotta och bända med orden och fraserna! :) kanske ska du skriva en saga om hur sagor började skrivas, det är jag lite inne på, någon annan som vill haka på... ?
2018-02-01

  Nils-Robert
Kul dikt med alla gamla sagor i .
2018-02-01

  Ingrid Trolle
En hel lång rad
av sagor så vackert
återgivna med din
målande poesi.
2018-01-31

  aol
Så fint skaldat med rim och fin känsla ,
Sista versen så bra den knyter ihop texten,
2018-01-31

  aol

2018-01-31

    ej medlem längre
Vackra rimmade ord som leker tittut med känslorna.
2018-01-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO