Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Efesierbrevet 6:12-18 Bilden är ett kort som jag köpt i USA i ett bibelhus där.


Vapenrustningen


För mig står striden

i andevärlden oftast

i sinnet då jag släpper in

mina kardinalsynder som

fruktan i olika skepnader

samt förkastelse en rest

av åren i misshandel...


Som väl är finns i bibeln en

vapenrustning att ikläda sig till

att stå emot ondskans attacker

och hålla ställningarna ...


Det är inte människor vi strider emot

utan härskare och makter


mot mörkrets världshärskare

och mot onda andemakter

i himlarymderna


Jag spänner på mig sanningen

som bälte och rättfärdigheten

som en bröstsköld samt också

tar på beredvillighetens skor


Med trons sköld släcker jag

den ondes brinnande pilar

tar emot frälsningens hjälm

och Andens svärd som är Guds Ord


Detta under ständig bön och vädjan

beder och vakar jag i Anden uthålligt

för alla de heliga utan att tröttna...


Det har blivit min borg i ålderns höst

där i praktiken Jesus själv är min sköld


Den Jesus som också har namnet Guds Ord


därifrån kan jag också ta på beredvillighetens skor

och segrande gå ut i en sargad värld och vinna själar

då Universums Skapare bor i mig och därmed går med

Vi behöver ta emot en sådan Vän i en sen och mörk tid




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 438 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-01-29 13:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, nog behöver man vara bra rustad, såsom världen ser ut idag...
2018-02-04

  mare VIP
Precis, inte mot kött och blod
utan mot onda andemakter!
segern ligger framför
sanningen fightar på!
2018-02-02

  Ess VIP
yes, så fint, jag vill läsa det här många gånger, och ofta, så fint att väver så fint med Efesierbrevet 6:12-18<3<3<3<3
2018-01-30

    ej medlem längre
Ja det är nödvändigt att vara rätt rustad i kampen mot alla mörkrets härskare som har makten. Du har en viktig uppgift!
2018-01-29

    ej medlem längre
Dina ord öppnar upp en värld av klokhet, erfarenheter och visar på styrkan i tron.
2018-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP