Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deklarantens rim

Jag vill gärna skriva
i kvällens timma
och hoppas ni inte
ska börja svimma
Jag trycker klöver
när jag så behöver
så väldigt monotont
att det mig söver

Jag gör mitt brännvin
i mörka skogen
och ser hur grannen
han går vid plogen
Jag jobbar svart
för att lura staten
de har ju ändå
sin mat på faten

Jag deklarerar
för just ingenting
min plånbok
får en jättesving
Jag kör med bilen
i värsta filen
och tillhör gräddan
med fina stilen

Jag laddar ner
allt jag inte får
nöjd och lycklig
så det förslår
Jag odlar tobak
i långa rader
tänder på det mesta
och blir så glader

Jag jobbar inte
tiden går ändå
från glada socialen
kan jag pengar få
Jag blir så trött
att jag nu kan sova
det kommer mera
det vill jag lova

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 338 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-15 19:38



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Klockrentt humor med en skopa av sanning! Bra!
2018-02-17

  ResenärGenomLivet VIP
Kul...man kan dikta och rimma om det mesta...
2018-02-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En knivskarp satir med galghumor! Och så träffande!
2018-02-16

  M.Eta
Ja, vem bryr sig?? I humorns tecken!
2018-02-16

    ej medlem längre
En helt underbar text!
2018-02-15

  Solstrale VIP
Humoristisk cyniskt träffsäkert flöde! Skitbra! :)
2018-02-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO