Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag förlorade mitt pannben

Hylla 30 i b- gången töms på det sista paketet kalaspuffar
Charkdisken är redan tom
Det lilla jävla plastbordet där man kunde få gratis prover
allt
från medwurst till mjukost
till köttbullar och pommes frites
Totalt borta

Vafan gör dom med maten?

Kundvagnarna plockas upp av stora lastbilar
Snart står här bara en grå betongklump
En gravsten över det som var
mitt liv, min trygghet och mening
Mitt pannben

Jag kan inte lägga blommor på graven,
Då måste jag ju handla tulpanerna
på ICA
Och det är ett jävla hån


På andra sidan parkeringen
Där står ICA-byggnaden
Med sina satans flaggor,
Likt en segrande diktator,
Som hånler mot det som en gång var
Domus, Konsum och coop



ICA logotypen
där rött och vitt parasiterar på varandra
en deformerad version
av den polska fanan

Byter man plats på I och C i ICA blir det CIA

Jag har aldrig varit inne på ICA,
Men personalen har sett mig,
CIA


På konsum köpte jag min första piggelin
Stal min första tablettask ,
Stal mina alvedon novum,
Och betalade överpris
för en tub Svennes kaviar,

Jag äger Coop
Coop äger mig
Här är jag välkommen
Även när jag blir utslängd
Eller går vilse
mellan mejeriprodukterna och städavdelningen

Den grönvita fanan symbolerade
perfektion,
Nu finns bara flaggstängerna kvar
likt kroppslösa strutsben

Jag står här
Med mitt medmera-kort i handen
Ett kvitto i fickan,
Och några bonuskuponger som jag ska plasta in,

Det är med stor sorg jag erkänner,
Coop är besegrat




Fri vers av styff_
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-29 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

styff_
styff_