Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Aftonbladet 14/7 1784

Fiskafänget

Upp Amaryllis, vakna min lilla!
Vädret är stilla!
Luften är sval
Regnbågen prålar
Med fina strålar
Högröd afmålar
skog och dal.

Amaryllis låt mig i min våda
I Neptuni armar dig frid bebåda
Sömnens Gud får icke råda
I dina ögon, i suckar och tal

Kom nu och fiska, noten är bunden
Kom nu på stunden
följ mig åt!
Kläd i dig tröjan
kjorteln och flöjan
Gäddan och löjan
Ställ förtär!
Vakna Amaryllis, lilla vakna
Låt mig ej ditt glada sällskap sakna!
Ibland delfiner och Sirener nakna
Ska vi plaska med vår lilla båt!

C M Bellman




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-30 15:04



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tänk att vissa ord
strålar berörande
än,efter skaldens
penndrag o så
många förflutna år
Imponerande!
Tack!

2018-01-31

  ULJO
Kul text
2018-01-31

  Monika A Mirsch VIP
tack du - och jag plaskar med min båt ...
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt