Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för landets fyra hörn. Inspiration från profeten Hesekiel om ändetiden som nalkas oss med hast. Bild:"Hesekiel avbidad på trägravyr från 1865 av Gustave Dore. https://sv.wikipedia.org/wiki/Hesekiel


Slutet har kommit, slutet har kommit


Din dom har kommit över dig,

du som bor i landet,

tiden närmar sig,

dagen är inne,

bestörtning,

inga glädjerop

på bergen.



Dagen är inne,

domen kommer,

den närmar sig.

Staven blomstrar,

övermodet frodas.



Våldet har växt till en ondskans stav.



Slå upp Din bibel och läs vidare i hela kapitlet

om Du vill vara beredd på vad komma skall...



Bortvändheten har nått sin gräns och det är hög tid att vända om!



"Köparen ska inte glädja sig

och säljaren inte sörja

för vreden drabbar hela hopen...

Svärdet härjar där ute,

pest och hungersnöd där inne...



De kastar sitt silver på gatan,

och deras guld har blivit orent.

Deras silver och guld

kan inte rädda dem

på Herrens vredes dag.




Deras ägodelar kan varken tillfredställa

deras hunger eller ens fylla deras magar.

Sådant har fått dem att falla i synd.




Jag skall göra slut på de starkas övermod

och deras helgedomar skall vanhelgas.




Ångesten kommer,

och de söker efter frid,

men finger ingen.




Olycka skall komma efter olycka,

sorgebud skall följa sorgebud.




De försöker få en syn av en profet.




Prästen saknar lagen,

och de äldste har inga råd.




Kungen sörjer,

fursten klär sig i fasa,

och landets folk

står med darrande händer.




Jag ska ge dem igen för vad de har gjort

och döma dem så som de själva har dömt.

Då skall de inse att jag är Herren."



"Sök Herren , medan han låter sig finnas,

be till honom när han är nära.

Må den gudlöse överge sin väg

och den som gör orätt ändra sina planer"

Jesaja 55:6,7




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-01-30 20:04



Bookmark and Share


  Emsan
Så är det...and we can't do nothing but PRAY!
2018-02-12

  ResenärGenomLivet VIP
"Det du sår får du skörda"...starka ord att verkligen ta åt sig...
2018-02-04

  mare VIP
Sanningens ord!
2018-02-02

    ej medlem längre
Ord som lämnar till eftertankar.
2018-01-31

  walborg
Tack Bibbi
2018-01-31

    ej medlem längre
Allvarsord om skörden som kommer på det som såtts i gudlöshet och ondska.
2018-01-31

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag suckar när jag tänker på vad som drabbar mänskligheten för deras överträdelse och girighet - och vem kommer undan? Ja det står väl i Upp. (vilket kapitel?) om en skyddad plats i "öknen" var man kan leva enkelt utom räckhåll för ondskan?
2018-01-31

  aol
En mäktig skrift,
2018-01-30

  Salvation Pepper
Slutet för det dumma kommer regelbundet.
2018-01-30

  Ess VIP
viktigt för att navigera rätt<3<3<3<3
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP