Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Elises kamp

 

Lidandets musik
vandrar i kroppen
får människor på knä
låter dem möta jorden
med ansiktet mot marken
Deras hemland brinner
gevärspipor mot tinningen
tryckta mot väggen
sträcker de sina händer
mot himmelen

Jag såg dig Elise
när du föll för kulan
styrkan i ditt hår
och din starka blick
obeveklig in i det sista
Aldrig skulle väl du
böja dig för någon
inte skulle de krossa dig
min käraste vän
så trodde jag

Nu lämnar vinden sitt spår
stjärnorna lyser över oss
visar oss vägen
vi måste vandra på
mot rättfärdigheten
I allt det här ser jag Dig
din kamp mot molnen
och solens återkomst
fyller oss till bredden
när vi fortsätter




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-30 21:39



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande porträtt av en medmänniska!
2018-02-01

    ej medlem längre
En hyllning till dem som inte böjer sig. När jag läser en sådan här text händer något märkligt i mig, plockar fram mina sämsta sidor: Mitt totala förakt för makt. Det gäller påve som kung, statsminister som partiledare - ja, jag kan stycka ner mer, men gör inte. Och efter det skulle jag kunna bli riktigt vulgär. Och det vill jag inte.
2018-01-31

  ULJO
Så starkt berättat
2018-01-31

  aol
En så vacker och starkt berörande skrift,
2018-01-30
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP