Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


allt jag vill

 

Jag hålls i en tjock bunt hårstrån. Hur länge är ovisst. Din rakade skalle får vara min motpol. Och i alla svar så finns där ingen sanning längre. Vad är vad. Säg mig.

Dagboksbladen får min sanning, äntligen. Alla texter är kodade. Kalla in mig till världens spionfirmor. Döp mig till Mata Hari. Väj om du måste. Svälj om du vill. Kärlek går från själ till hjärta och ropen om att komma måste höras. Över kontinenter.

I en värld full av svek ska jag försöka komma förbi. Jag är trött på spel. Lekar och outtalade meningar. Speak up now, or be silent for ever. Är det inte så man säger. Säg.

Jag flätar mitt hår till natten och vet att det inte är till någon nytta, men jag är lärd så. Fostrad. Till en duktig, duglig.

Jag hålls i en bunt av sanningar. Andras. Vira mig, vrid mig, vänd mig. Men aldrig emot, det är där jag såras.

Och;

Det enda jag kräver är ---




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 425 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-01-30 23:45



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En så fin poetisk text om våra relationer i livet. Bra skaldat.
2018-01-31

  Ulf D VIP
Jag fastnar för ett litet ord här och hittar (i SAOB) "lik som vti en bundt inneslutne", och en känslig balansgång. Vacker läsning.
2018-01-31

    ej medlem längre
Respekt för den du är Kerstin och det lilla jag känner dig ... respekterar jag!
2018-01-31

  Goraxy 89 Orion VIP
Intressant hur vägar uppfattningar korsar möts och skiljs för att på nytt mötas här eller där i borgen utanför en svekfull värld. En värld som vuxit ut med monopol spelen och de rika roffar åt sig vinsterna säger att de bara följer reglerna fast det osar lögn kring deras välgörenhetsbaler.
-
Men de älskande är alltid tillsammans även åtskilda av rumtiden !!!
2018-01-31
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP