Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smutsa inte min värld


så läser jag om dig i tidningen igen

hör om dina ogärningar i lokalradion

lillebror, det är så här du lever


vi har försökt lappa ihop vår relation

försökt ha kontakt via telefon

pm, sms och Facebook


men du är oftast onykter

jag hör inte vad du säger

förstår inte vad du menar


tycker jag annorlunda

eller om jag förmanar dig

blir vi osams


och du raderar mig som vän

du blockerar mitt mobilnummer

du säger upp kontakten


jag inser nu att den bror jag växte upp med

är inte den som jag försökt lära känna igen

vi växte isär och du lever nu i misär


jag har försökt rädda dig

funnits tillhands

lånat ut pengar


men hela tiden är det något som gnager

allt känns fel 

min lille bror har blivit stor


växte upp till en främling

jag inte känner

som jag inte vill lära känna


den som stjäl från andra

den som viftar med kniven

så snart orden tryter


den som skadar och gör ont

aldrig ändrar sig

och alltid skyller ifrån sig


det spelar ingen roll

hur mycket släkt vi är

jag vägrar delta i det här


fall du i ensamhet

slå hårt i din egen botten

men dra inte med mig


jag försökte lära känna dig

men du är en annan nu

du har fastnat


jag går vidare













Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-31 15:01



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Visdom stöpt i smärta och klarsynthet!
Inte lätt för den som måste ta avstånd.
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP