Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord från Moder Jord

Nu är det nog, sa Moder Jord
jag är trött på att tiga still
är besudlad av krig och blod
jag är fördärvad, ja nästintill
Ni har förändrat min karaktär
med all er dårskaps stupiditet
jag svävar kring i en atmosfär
som bär skammens identitet

För ni har visat mig ignorans
och bildat nidingars syndikat
jag har fått tåla er dekadens
och jag har uthärdat allt ert hat
Men ni ska lyssna på mig ett tag
nu är det dags för kontemplation
det nalkas snarligt en domedag
om ni inte genast tar reson

Jag gav er stränder och vida hav
och skänkte vildmarkens poesi
jag gav er åkrar att leva av
och gav er jämvikt och harmoni
Jag gav er ängar och sköna djur
och gav er skogarnas trolska ro
men ni förpestade min natur
och rubbat all framtidstro

Ja ni har visat mig ignorans
så det är dags att jag talar ut
för jag ska ge er en sista chans
innan allt mitt tålamod tar slut
Ja ni ska lyssna på mig en stund
det är dags att ändra er situation
det kommer snart en domedag
om ni inte genast tar reson

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 673 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-02-04 10:58



Bookmark and Share


  H.C.B
Jag är i jakt på att läsa något som kan förändra mina tankar och mitt egna mående. Denna text var avancerad. Gillar att du skriver breda texter, fortsätt så!
2018-02-11

  Salvation Pepper
Ja, människan skriver sin egen framtid.
2018-02-07

  Eva Helene VIP
Angeläget ämne i en fin och engagerad text!
2018-02-05

  MALVAA VIP
tala om när jorden talar talar ut sitt sista ord! undrar va då skulle hon säga!
2018-02-05

  Maria Sundelin VIP
En text som ligger i tiden

2018-02-04

  Linda CH VIP
Superbra!
2018-02-04

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra skrivet...en brandfackla som alla borde läsa...
2018-02-04

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra skrivet!
2018-02-04

  Stay Golden
När det slutas drömmas om pengar...kanske de drömmer om henne.
Otroligt bra text! (Och musik!)
2018-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Moder Jord existerar inte.
Det var Fadern, Gud, vars namn är Jesus, som skapade himmel och jord.

2018-02-04

  M.Eta
Jättebra text som beskriver jordens förstörelse. Stjärna i kanten! Passande för antologin, du kanske har med den där? Tar visst tid innan boken kommer!
2018-02-04

    ej medlem längre
Ja det är förfärligt hur människan far fram med vår jord. Tack för en viktig och sann text!
2018-02-04

  gunnnar nylund VIP
Bra vetja!!
2018-02-04

  Jan Johansson
En väldigt bra text och viktig
2018-02-04

    ej medlem längre
Moder jord har talat genom din penna, snyggt..
2018-02-04

    ej medlem längre
En storartad och fantastisk text!
2018-02-04

  överlevaren VIP
Fantastiskt bra ordat, GILLAR!
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO