Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kärlek


våran vovve

två ögon
tittar på mig
inifrån en plaststrut
du har lagt dig
ovanpå sängen
mjukt och gott

klart du undrar
vad som händer
det kliar
och du kommer inte åt

på tisdag
ska du opereras
tumören ska bort

ska du låta operera
en så gammal hund
men det är våran vovve

ängarnas
havets
hummerhunden
kräfthunden
krabbhunden
kustens hund
sundets hund

och vi älskar honom
hans olydighet
hans godhet

klart han ska få vara med
'så länge han orkar
och svansen viftarvåran vovve




Fri vers av tom boreland
Läst 349 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-31 23:18

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Futureprincess
Ja, våra husdjur betyder lika mycket som vilken familjemedlem som helst!
2018-02-04

  anits VIP
Mycket fint skrivet om en älskad fyr fota familjemedlem.
2018-02-04

  överlevaren VIP
Husdjur blir kära familjemedlemmar och klart man gör allt för att hålla dem friska oavsett ålder.
2018-02-03
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland