Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En strålande stjärna



Var som ett sjunkande skepp
på sorgens mörka vatten

drev viljelöst omkring
dit vindar och vågor bar

lyfte blicken mot himmelen
allt blev lugnt och stilla

en stjärna visade vägen
till glädjens ljusa vatten




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2018-02-01 13:14



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla...mycket fint...
2018-02-04

  MALVAA VIP
Alltid har man en sorts av stjärnor så att visa vägen dit där man tror att man inte kan nå
din stjärna är klok så att den tappar inte vägen till lyckan
2018-02-02

  Fulbergarn
hitta hem
2018-02-02

  Eva Helene VIP
Vilken fin symbolik i en mycket vacker och hoppfull text.
2018-02-02

  Ezmeralda VIP
Så hoppingivande text.
Blev en tröst för mig.
2018-02-02

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Hoppfull dikt! Att vända åter till ljuset....sista versen i kontrast med första versen ger tröst..
2018-02-02

    Peter Söderqvist
Mörkret vänds till ljus. Du hittar fina bilder för att strävsamt kämpa vidare.
2018-02-01

  Maria Sundelin VIP
Skönt att du hittade ditt ledljus
Kramar
2018-02-01

  Olof Lagerhorn VIP
Klara, vackra och innerliga bilder som flödar i varann, och reser en hoppets stege till en "En strålande stjärna".
2018-02-01

  Solstrale VIP
Det var fint att få läsa! :)
2018-02-01

  Klara Ord VIP
Vackert!
2018-02-01

    Havsvind
Fin text med underbar vändning. Du skriver bra så att man får bilder framför sig och så att du ger mig som läsare känslan i de olika beskrivningarna. Målar bra bilder. Känslor i orden. Tack för fin läsning.
2018-02-01

  M.Eta
Fin! Tänk att det ger faktiskt ett lugn i själen att titta upp mot himlen!
2018-02-01

  Peter G VIP
det finns ljus, det kanske inte alltid är så mycket ljus, men det är tillräckligt för att jaga bort mörkret!

Fin och hoppfull text du skrivit!
2018-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
att lyfta blicken
när sorgen fått sitt
-
att visas vägen
till glädjen

hoppfull text!
2018-02-01

  ULJO
Fint skaldat om att gå från mörkret till att se ljuset i tunneln
2018-02-01

    ej medlem längre
Orden förmedlar hopp och styrka med en alldeles fantastisk livskraft.
2018-02-01

  Jan Johansson
Så fint skrivet om vilsenhet som övergår i ljus
2018-02-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Hopp och lugn i din fina dikt. Det behöver varje människa en dos av.
2018-02-01

  StinaJ VIP
Blir så glad och varm inombords av denna vackra text, så hoppingivande.
2018-02-01

  Niliboy
Ja, så kan det vara, himlen föder kraft och levande tro, tröst å mening! Fint diktat!
2018-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP