Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Missriktad insats

Det är inte alltid den med kunskap är klok

Ty vanligt vett finns inte att tillgå i bok

 

Så när det en utredning behöver göras

Anser den *kloke* att det är det innersta som skall höras

 

För trots att så mycket annat i situationen är felande

Är det bara papperets resultat som tycks vara gällande

 

Och då det gav resultatet dåligt närminne

Sitter utredaren där stolt på sin pinne

 

Slår sig för bröstet och är med sitt jobb riktigt nöjd

Men för den utredde är bara oron höjd

 

Ty att uppmärksamma det mest banala

Krävs tydligen kunskaper mer vitala

 

Och jag är ganska så säker på att Mr Bean skulle se

Att här finns det annat som är viktigare att ge

 

Än ett papper på att minnet är alltför kort

T.ex. någon som kan städa misären bort

 

Göra hemmet till något som inger värme och trygghet

Anser jag vara den största och första prioritet

 

Men den som bara sina klienter på sitt kontor vill möta

Borde för sina vilseledande utredningar massvis få böta




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-01 21:43



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Mycket klokhet i denna text!
2018-02-02

  Magica VIP
Stark text och skrämmande sanningar bakom dina ord.
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP