Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Datortrubbel

Det berättas
att när DATORN gick sönder
och han inhandlade en ny
smög sig ett virus in i den nya maskinen
så att varje gång han mailade
fogades ett ”om så vore” till budskapet.
Detta kom att påverka hans liv eftersom
ingen från den stunden tog hans meddelanden på allvar
(frånsett beskeden om inbetalade pengar
på angivna konton).
Erbjudanden ursäkter löften kritik
förlorade i substans
allt blev en gungfly av oklara försäkringar
om sakernas tillstånd.

Fram till den dagen då du kom och
såg in i hans tillvaro sade
så här kan det inte få fortsätta
älskar du mig eller inte?
Och om så vore svarade han.
Nej vet du vad sa du
nu gifter vi oss
och därvid blev det.
Det berättas att DATORN samtidigt
hickade till och lydde från den stunden
knapptryckningarna under åtta år framöver.
Längre håller inte en dator.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-02 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist