Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kustnära


ser genom gallret av tystnad
mörker och natt
upphängd på en krok
en stjärna glimmar så matt
öppnar kunskapens bok

stretar med lasten
sprider korallröda hyacinter
revar seglet för om masten
i själen är det vinter
murkna skepp läcker in vatten
då måste vi börja lysa

när skeppet vaggar hemåt i natten
och själen börjar frysa




Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-02 20:33



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
' i själen är det vinter ' - ja, så det kan vara vinter. jag tycker om din dikt
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP