Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamheten sökt

 

 

I ensamhetens tystnad
tolkas hjärnans inre labyrinter
däribland själens
mystiska väsen

Sökte inte ensamheten
den sökte mig.
Tvingade mig att se mig själv
som andra ser mig.

Livet är som ebb och flod
ibland är det torrlagt
ibland flödar det över.

Det kan flöda över av lycka
kan flöda över av hela världens
hemskheter.

Men i allt är du ensam
med all lycka flockas hyenorna
vill ha del av kakan.

Men med alla hemskheter
skyr de dig som pesten.

Rent ödsligt lever du i ensamhet
mitt i världens strömmar.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-02 22:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Livet är som ebb och flod"...ja, det har du så rätt i...tänker när jag läser att vi är alla ansvariga för våra liv, så i det är vi ensamma...tänkvärd dikt...
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP