Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bostadsbubblor. Tankesnubblor.

Lantlig nostalgi:
Ett kex med marmelad
Ett glas med lemonad
och massa flugor i

Samma filosofi är
så kallad "nyentreprenad"
fast glaset kallas stad
och flugorna är vi

-De som lever i en bur
och bor i sin kvadrat

-De som kvittrar efter mat
och väntar på sin tur

Vi har inte särskilt kul
Har för mycket i kalendern
Känner bättre till bartendern
i hotellets vestibul

Men i kyffen, har jag lärt
i dessa hem i alla fall
är livet mera värt
och extraordinärt
än i bubblan mitt i citi
då vi omgivna av flärden
står display för hela världen,
tar oss fram i hundranitti

För är livet mera långsamt
och har ro och lugn i gasen
så blir skadorna och krasen
och skavanker mindre pinsamt

och i hus med karaktär
där vid fallfärdiga fasaden
långt bort från esplanaden
har man allt vad man begär




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-03 00:03



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så sant som det är sagt, det,är människan i huset inte huset som gör det.
2018-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Botox