Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsvän

Hon hette Maria eller Christina
Hon var glad eller ledsen
Hon var asfalt och plåster
och kälke och gata
Hon kallades för Ugglan
men blev en svan

Hon hette Åsa
och kändes som en syster
i mitt hjärta
men hon åkte
och försvann

Det var drama om utanförskap
och drottningens tron
Det var tretal och pakter
påtryck och förtal

Hon hette Marie-Louise
och Ann-Louise
Hennes mamma dog
och jag har min kvar

Vi spriddes för vinden
Över gränser
Bortom kända efternamn

Min barndomsvän
Jag vill höra om ditt liv




Fri vers av Leva Livet
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-02-03 10:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Visst är det märkligt hur folk som faktiskt betytt någonting bara försvinner? Men när man läser:
"Hon kallades för Ugglan
men blev en svan "
tänker åtminstone jag att det är lika bra med tanke på svanens aggressivitet kontra ugglans.
2021-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Leva Livet
Leva Livet