Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gnothi Seauton-Känn dig själv

Han hade funnit en fristad i Gemenskapen;

men nu hann  Gemenheten ifatt honom

på Ryktets väg

Gemenskapen hade blivit ersatt av Gemenheten

Istället för att se Människan

såg man bara den Mantel

som Ryktet klätt honom med,

och bedömde honom efter

 

Fördragsamhet och Vidsyn

är inget som man anser sig behöva lära sig

i skolan eller i hemmet

Tänka rätt är bra; men för att kunna tänka rätt;

måste man kunna tänka själv; tänka med Hjärtat;

och känna sig själv

 




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-03 10:35



Bookmark and Share


  Feminaz
Klokskap kommen ur ett klokt hjärta!
2018-02-03

    Sefarge VIP
Så sant!
Mäktig läsning.
:}
2018-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP