Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur livet 2 (På ljudspelare)



Prydnad

Jag skrev
mina hetaste kärleksdikter
när jag var hungrig,
jag hade bara två potatisar att äta,
de skulle räcka tre dagar.
Är hungern
poetens bästa drivkraft?
Fattigdom kanske föder poesi.
Men ren misär,
att inte ha råd med
kaffe och snus
föröder.
Varför
bekymra sig om pengar,
skriv poesi
när de är slut!


*
Dikten uppläst


Logotype för Poeten Salvador
Att beröra

Läs -Poesi är tät-




Fri vers av Poeten Salvador VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-08-08 08:35



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Visst kan hunger vara en drivkraft.
2018-08-08

  AKT VIP
Kanske är just armod konstens moder?
2018-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP