Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den där Döden igen

 

Inte för att jag försöker gömma mig från den på nåt sätt. Som om man skulle kunna gömma sig från den. Men jag tror att man måste ha en dialog med döden. För om man förnekar och undviker den helt och hållet kan det bli, milt uttryckt jobbigt den dagen den dyker upp och säger att det är dags. Eller, ännu värre, att den bara kommer helt utan förvarning och hämtar en. Bara så där, puff! Det vill man ju inte. Man vill helst vara redo så att man kan säga: OK, nu kan du komma och hämta mig. En god relation på lagom stort avstånd ska man ha, ty för nära kan också vara farligt. För om man har en dialog med döden så kan man fråga den: när vill du ha mig? Inte än, hoppas jag? Du säger till när det är dags, va?  Ja, och nu får det räcka med snack om döden på ett bra tag. Eller vad säger du, döden?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-11 02:06



Bookmark and Share


  Futureprincess
Avskyr döden som är vår värsta fiende, men jag ser fram emot när den skall tas bort....för det är så det står skrivet och jag tror på det! Kanske någon säger att man är korkad, men det är ett löfte från Gud som jag litar på!
2018-02-15

  Kungskobran VIP
Är mera rädd för andras död än min egen
2018-02-15

  SatansSon
min morsa dog förra fredan,. jag är övertygad om att hon är femton i himmelriket nu.
https://nouw.com/gudsson/ofk-32550564
2018-02-15

  KattenKin VIP
Ja, trots att döden är så pass vanlig som den är, så är det ovanligt många som blir överrumplade!
2018-02-12

  Klara Ord VIP
Mycket väl uttryckt!
2018-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP