Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är överflööd !

Medan min hustru ännu levde hade vi bjudit hem min svärfar på julafton.

Vi hade kanske gjort oss för lite extra så vi kunde bjuda på flera traditionella julrätter. När han betraktade hela härligheten; utbrast den gamle odalmannen: Det är överflööd !

Man kan undra vad han skulle ha sagt i dag om allt som bara flödar över. Allt skall dras till sin spets så att det till slut bara blir löjligt. Titta bara till exempel på Melodifestivalen !

Ett annat exempel är mobiltelefonerna med alla dessa applikationer som man inte behöver. Jag kommer att tänka på min tid som resebyråtjänsteman under förra seklet

då vi arbetade utan datorer och mobiltelefoner. Våra verktyg var telex, telefon och brevkortsformulär för platsbokningar på tåg utomlands. Man var tvungen att hålla i huvudet de olika beställningarna för att kontrollera att svaren kommit in i tid.

 




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-04 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP