Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Jesaja 59 och Jeremia 5 nu Bibeln https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeremia 650-587 f. Kr. Bild Jeremia "tårarnas profet".


Era brott har rubbat ordningen.


Folket är trotsigt och upproriskt

Det har vänt sig bort och går sin egen väg


Brotten har rubbat ordningen

och synderna berövat oss det goda


Bland folket finns onda människor

som lurar som en fågelfängare


och lägger ut fällor för människor

som en bur full av fåglar

är deras hus fulla av svek


som gjort dem mäktiga

och rika, feta och skinande


så det finns ingen gräns

för deras onda gärningar


De dömer inte rättvist och


låter ej den faderlöses sak gå till seger

eller försvarar den fattiges rätt


Skulle jag (Gud) icke straffa dem för detta?


Fasansfulla ting har hänt i landet


Profeterna ljuger och


prästerna styr som de vill


och mitt folk vill tydligen ha det så!


Vad ska ni göra när slutet kommer?


Ständigt kommer nya rapporter

om förfall i skola, vård och omsorg


Varför finner vi oss i allt detta?


för att inte tala om det utbredda våldet?!


Rätten är långt ifrån oss

rättfärdigheten når oss inte


Vi hoppas på ljus men finner mörker


Vi söker solsken och får dunkel

famlar som blinda längs vägen

som om vi saknade ögon




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-04 13:27



Bookmark and Share


  mare VIP
Sant så sant!
2018-02-08

    ej medlem längre
Vi har låtit skrämma oss till tystnad av makter som gjort oss till slavar så att lögnen och ondskan får fritt spelrum! Bra text som speglar vårt lands förfall!
2018-02-06

    ej medlem längre
Tack Bibbi för dina ord.
2018-02-04

  Thomas Widemark
Mycket bra text om hur det är i vår tid! Och jag tror inte vi finner oss i allt detta länge till. Allt fler börjar få upp ögonen.
2018-02-04

  ResenärGenomLivet VIP
Tyvärr stämmer dina ord in på hur det är idag...
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP