Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Jesaja 58 https://sv.wikipedia.org/wiki/Jesaja Bild Profeten Jesaja av Benjamin West (1782)


Den fasta Gud vill ha


Den fasta som Gud vill ha

att lossa orättvisa bojor

lösa ok och befria förtryckta


Dela maten med den hungrige

ge husrum åt fattig och hemlös

kläder åt den som behöver det

och ej vända ryggen åt de egna


Då skall ljuset bryta fram

som gryningen och sår läka


Rättfärdigheten går då framför dig

och Herrens härlighet bakom som skydd


Då svarar Herren när du ropar och

då du ber om hjälp säger han:

"Ja, här är jag."


Om du sluter upp

med förtryck

hån och förtal


ger mat åt den hungrige

och mättar den nödlidande


då skall ditt ljus gå upp i mörkret

och natten skall bli dag


Då skall Herren leda dig


och mätta i ödemarken


ge styrka åt benen i din kropp


du skall bli som en välvattnad trädgård

som en källa där vattnet aldrig tar slut

"då skall Herren själv bli din glädje.

Då skall jag föra dig fram över landets höjder"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 439 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-04 17:15



Bookmark and Share


  mare VIP
Tack Bibbi
precis så!
2018-02-08

  Eva Helene VIP
Hoppfullt!
2018-02-05

  walborg
Tack Bibbi
2018-02-05

  ResenärGenomLivet VIP
Tryggt att veta...
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP