Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Jeremia 22 och 23 https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeremia


Både profeter och präster är gudlösa


Profeter och präster är gudlösa

också inne i mitt tempel

hittar jag deras ondska


och de lever i lögn

och stöttar dem

som gör det onda


så att ingen vänder om


"Jag skall ge dem malört att äta

och förgiftat vatten att dricka"

då deras budskap spritt sig

utöver hela landet...


Vi ombeds att inte lyssna på dem

då de inger falskt hopp och

hittar på egna syner

istället för Herrens ord


De ljuger och säger

att allt ska gå väl

och inget ont nalkas


"Men vem har varit

med vid Herrens rådslag?"


"Jag har inte sänt dessa profeter,

och ändå rusar de iväg"...


De kommer från ett annat land

och våra naiva kyrkor öppnar upp...


"Är inte mitt ord som en eld?, säger Herren


Är det inte som en kraftig hammare, som krossar klippan?"


"Jag står emot profeterna som profetera falska drömmar..."

"...de som förleder mitt folk med sina lögner och sägner.


Jag har inte sänt dem eller givit dem något uppdrag,

och de är till ingen nytta för detta folk, säger Herren."


Jag har tagit del av deras budskap på internet och blivit förskräckt

mest kanske över hur väl det tas emot i vissa kretsar och kyrkor...

och jag finner inget stöd för deras läror i Guds Ord. Inget!!!


"O, land, land, land! Hör Herrens ord!"


https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1919120






Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-02-05 12:47



Bookmark and Share


  mare VIP
Visdomsord!
sanningen vill
segra över
lögnen!
2018-02-08

    ej medlem längre
Gud har inget gemensamt med påven och hans arbete för en världsreligion. Ändå är många präster och pastorer till påven och blir välsignade. Ingen kan tjäna två herrar...
2018-02-06

  ResenärGenomLivet VIP
Tunga ord...tänker på Matt. 18:6 när jag läser...
2018-02-05

  Goraxy 89 Orion VIP

SANT !!!
Det är ju tyvärr läget för närvarande.
2018-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP