Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verkligen fantasi påhitt och dröm (bilden är lånad på google)


Fantasins värld i det verkliga livet där drömmar lever

Jag vaknar av att det prasslar i min kudde

som är ett maskrosblad

jag utkämpar ständigt mina krig

i mina drömmar där jag slåss mot snöflingor

och kol kritor som flyger och far omkring.

 

Min lans är min penna och vapen

jag stöter pennans gummi i asfalten

och jag far likt en pil till skyn.

 

Lever och bor på en tallbarr

och svävar ibland genom skogen

för att leta efter blodiga strider

är inte rädd jag vet att jag alltid vinner

hur jag vet? jo för jag vaknar ju varje morgon

lite blåmärken här och var förvisso men men.

 

Jag bestämmer och regisserar

mina drömmar själv

där kan jag aldrig dö

men heller aldrig vinna.

 

Det är livets och drömmarnas kretslopp 

båda är beroende av varandra

men där måste finnas en balans i allt

för att inte dröm skall bli för mycket sanning

och livet inte för mycket fantasi.

 

Nu skall jag rida ut i nattens massa

på en ostbåge för att slåss mot pärmar

utan innehåll och veja undan för 

o vässade pen stumpar i min jakt

för att fånga in det ord

 

som aldrig har uttalats eller ens skrivits. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 706 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-02-05 20:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Häftigt om man kunde styra sina drömmar...ibland går det faktiskt...
2018-02-10

  överlevaren VIP
Mycket bra, GILLAR!
2018-02-06

  ULJO
Håller med Fenix911
2018-02-06

    ej medlem längre
Fantasifull text med en allvarlig underton, bra skrivet!
2018-02-05

  Janina Kaminska
Diktarens trollspö lägger bilder i läsarens huvud. Det är väl det ord och språk ska göra. Det finns så mycket mellan raderna.
2018-02-05

  Syrran77
Härligt fantasifullt med en eftertänksam underton.
2018-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP